Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2010 12:08 - Загубенякът и градът
Автор: gallina Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1260 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 06.07.2010 12:10


Загубенякът и градът
 ...Или приказка за онези, чийто филм все отказва да свърши добре

 

Кари Брадшоу е страхотен образ-и моя лична любимка. Харесва ми посланието, което носи, харесват ми независимостта и непримиримостта й, харесва ми целият й начин на живот и успеха й. Напоследък идеята стана изключително популярна и навсякъде се появиха млади и красиви жени, които се обявяват за живото превъплъщение на героинята в реалния живот. Похвално. Но с риск да звуча богохулно за оптимистите и последователите на Кари, ще си позволя да предположа, че не всички са като нея. Не че не искат- просто нещо постоянно им пречи да стигнат до своята щастлива развръзка. Това е една друга порода, която обитава планетата. Това сме всички останали заблудени души- загубеняците- чийто горд и депресиран представител съм.

Кой е загубенякът и как да го разпознаем?

Има няколко отличителни характеристики, които отличават загубеняците от останалите:

1) Загубеняците са жени или мъже на възраст от 20 до 50+ години. Няма възрастови ограничения, но е необходимо загубенякът да е навършил поне 20 г., за да е имал възможност да натрупа първите си разочарования.

2) Всеки загубеняк приема живота като добре разбъркано кубче на Рубик. Уловката тук е, че за съжаление негова е задачата да го подреди...

3) Загубеняците са мечтатели. Отказват да се приземят и приемат за личен неуспех всяка несбъдната мечта.

4) Загубеняците са непоправими идеалисти. Вярват твърдо в убежденията си и се разочароват горчиво, когато животът се опита да ги накара да се откажат от тях.

5) Загубеняците чукат на хиляди врати, но от никъде не им отварят. Възможно е и да им отворят, но само за да видят кой по дяволите чука и после да им затръшнат вратата под носа. Въпреки това те опитват отново и отново, защото вярват, че все някога ще успеят.

6) Загубеняците не работят идеалната работа. Приели са я с надеждата през това време да намерят пътя до онази мечтана дейност, която с удоволствие ще вършат и която ще ги кара да се чувстват щастливи и полезни.

7) Във връзка с предишната особеност- загубеняците изкарват парите си с труд или (по-лошия вариант)- все още ги издържат родителите им. Те не разчитат на богати роднини или гаджета. Естествено, надяват се един ден да получат писмо, че са единствените наследници на непозната леля и да получат замък в Австралия и 10 млн. долара. Това, разбира се, никога не се случва.

8) Загубеняците живеят при родителите си или в малка квартира с много съквартиранти. Въпреки това те мечтаят за свой дом, за свой голям гардероб, за своя кафемашина, която никога не спира да прави кафе, за свой... (тук всеки може да изреди хиляди неща). С една дума- за наш дом, където да отмарят уморените НИ загубеняшки глави.

9) Загубеняците са в търсене на истинската любов. Сещате се- онази, която е вечна и която нито времето, нито смъртта могат да заличат. И никога не спират да се стремят към нея, дори понякога в опит да я създадат там, където не съществува.

10) Загубеняците искат да променят (разбирай- да подобрят) всеки (или почти всеки) аспект от живота си. Те се стремят с всички сили към тази промяна неуморно. Изобретателни са- измислят хиляди планове и варианти за промяна, която да ги доближи до сбъдването на мечтите.

Може ли загубенякът да успее?

Наречете ни неориентирани. Такива сме. И освен това- депресирани. Но истината, която се крие зад това е, че просто искаме да сме щастливи. И със собствен печален опит сме разбрали, че с всеки съзнателен избор, който правим, се отказваме от хиляди други неизследвани възможности. Опитваме се сред хилядите пътища пред нас да различим правилния. При някои хора нещата се Нареждат от само себе си (браво на теб, Кари!), а при нас- Нареждането на нещата е мистично явление, което зависи от нас в същата степен, в която зависи и от разположението на небесните тела. При нас то е относително, непостоянно, частично и хаотично. Но пак при нас остава надеждата, че някой ден, някога Нареждането ще се случи.

И все пак- може ли загубенякът да успее в живота? За сега 23-те години, посветени на мои лични емпирични изследвания, казват не. Въпреки това основна мисия в живота ни е да намерим доказателство за обратното. И нека доказателството да е личният пример. Сигурна съм, че има дказателство и няма да спра да го търся. Загубеняци, не се отказвайте, напред! :)




Гласувай:
3



Следващ постинг

1. gerganann - s risk da se razsardish, ne ti odo...
07.07.2010 02:29
s risk da se razsardish, ne ti odobrih post-a. tonyt e dobyr, humoryt i samoironiqya mi dopadat po podrazbirane, no poslanieto ne mi haresva - edva li ne kazvash:" Haide loser-i varvete po shirokiq svqt i tarsete pod dyrvo i kamyk svoeto "Narejdane na neshtata", za da dokajete na sebe si i sveta, che jivotyt vi ne e bezsmislen i propilqn v neorientirano lutane' Nqma nachin da se saglasq s takova formulirane na smisala na 1 choveshki jivot, bil toi i na "zagubenqk"!
kakto i da, kritikata mi shte si q poluchish v celiq i razmer na jivo nqkoi den. biva te da razveselqvah horata s unikalnata si samoironiq i samosarkazym, no lichno v men sled smeha porodi golqm gnqv i neodobrenie tvoq post... sigurno zashoto me nareche "zagubenqk" pred cqlata virtualna publika :P hahahaahhaha
Prodyljavai da pi6e6 milichka, vyrpeki subektivnata kritika na sebi4ni zagubenqci kato men! :D
PRAVISH GO DOBRE! :*
цитирай
2. gallina - ха ха
07.07.2010 09:29
Не се сърдя, но "da dokajete na sebe si i sveta, che jivotyt vi ne e bezsmislen i propilqn v neorientirano lutane" си е доста смислен смисъл според мен :) Всъщност темата за смисъла е твърде сложна и аз още не съм я разнищила... Нарекох героя си "загубеняк", защото съм твърдо убедена, че съм чистокръвен лузър и вярвам, че има и други от моята порода по този свят :) Което обаче не е лошо. Просто не може на всички живота им да е като препечена филийка с мед. Трябва да има и други хора, за които нещата са по-трудни. И те не трябва да се отчайват, както ние с теб често правим, gerganann. Не трябва да се отчайват, а да продължават и да продължават, но не, за да докажат нещо, а за да открият своя смисъл и своето щастие :)))
цитирай
3. анонимен - Браво малката! Не че съм Тузаря, но ...
15.07.2010 00:07
Браво малката! Не че съм Тузаря, но стилът заслужава поздравления! Има само едно нещо което не разбирам и то е...защо загубеняка? Човека описан от едно до десет е всичко друго но не и загубеняк...или поне според моето скромно мнение. Ако все пак греша...сложи ме в списъка:)
цитирай
4. gallina - Мерси
15.07.2010 10:18
Мерси много за похвалата. За сега ще трябва да те сложа в списъка :) поне докато не се убедя, че Нареждането не е невъзможно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gallina
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12831
Постинги: 3
Коментари: 6
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930